Over Alex Language

Hello

Ik ben Marieke Frankhuizen en ben eigenaar van taalbedrijf Alex Language. Ik woon met mijn man en twee zoons in Vlaardingen, vlakbij Rotterdam. Ik heb Engels en Noors gestudeerd en een tijd in Engeland, IJsland en Noorwegen gewoond. Ik heb dus veel ervaring met het maken van een culturele switch!

Na een korte periode als directieassistent ben ik sinds 2010 taaldocent voor expats bij grote internationale bedrijven. Bijvoorbeeld IKEA, Shell, Maersk, Glencore, Viterra, Huisman, Maersk en BNP Paribas. Ik geef les aan zowel grote groepen als één-op-één.

Door mijn dagelijkse contact met expats weet ik dus precies hoe leuk, spannend en uitdagend het kan zijn om te wonen en werken in een land dat je nog niet goed kent. Maar ook dat dit zo zijn uitdagingen met zich meebrengt. Daardoor heb ik een coachende stijl van lesgeven ontwikkeld.

Wie ik ben

Ik ben een harde werker, open, eerlijk, persoonlijk en van nature een helper. Je hoeft je bij mij dus niet te schamen voor waar je mee zit. Of bang te zijn dat ik jou ermee laat zitten.

Wat haal ik eruit? Ik vind het heel fijn om tot de kern te komen, ervaringen uit te wisselen en mijn kennis te delen. Dat geeft me een gevoel van betekenis en verbondenheid. Daar heb ik mijn zinnen op gezet met Alex Language en daar ga ik voor!

Mijn coachingachtergrond

Ik heb verschillende intensieve (coaching) opleidingen gevolgd, waaronder op het gebied van TRE, yoga, systemisch coachen en lichaamsgerichte therapie. Daardoor werd het me steeds duidelijker waar hem de schoen wringt als het niet lukt om een taal te leren.

En dat is dus bijna nooit omdat je geen talenknobbel hebt! Meestal zitten er blokkades – in jezelf, of in je omgeving – die je intrinsieke motivatie in de weg zitten. En die blokkades kan ik samen met jou helpen identificeren en wegnemen.